Verkoop van digitale schoolborden piekt

De verkoop van digitale schoolborden in België is explosief gestegen. In vergelijking met vorig jaar is bij de grootste verdeler sprake van een meerverkoop van 35 procent.

De verkoop van digitale schoolborden in België is explosief gestegen. “In vergelijking met vorig jaar noteren we nu een meerverkoop van 35 procent”, zegt Ben Jochems van de firma Vanerum, de grootste verdeler van digitale schoolborden in ons land. Dat bericht Het Belang van Limburg.

Op dit eigenste moment pronken er al zo’n 1.000 interactieve schoolborden in de Limburgse klaslokalen. “En volgens onze verwachtingen zal dat aantal nog een paar jaar blijven stijgen”, zegt Jochems. Onderzoeksbureau Futuresource berekende dat tegen 2011 in 23 procent van de Belgische klasjes een digitaal schoolbord zal staan. “De verkoop in België is nu al drie jaar op rij met zo’n 30 procent gestegen. In het buitenland is het digitale schoolbord al veel langer aan een opmars bezig. In driekwart van de Engelse klaslokalen staat vandaag zo’n elektronisch exemplaar te blinken.”

Een interactief schoolbord bestaat uit een laptop, projector en het bord zelf. “De mogelijkheden zijn eindeloos”, zegt Jochems. “Dankzij het touchscreen kan er net zoals op het gewone bord worden geschreven.” Een digitaal schoolbord kan alles wat een computer kan. Enige nadeel is de kostprijs. “Voor het totale pakket (inclusief laptop en projector) zit je al snel aan 3.000 euro”, zegt Jochems. “Maar daarmee vervang je wel alle randapparatuur die nodig is in een klas.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content