Verkooprecord: 100.000 smartphones de deur uit in 90 seconden

© Xiaomi
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Chinese smartphonemaker Xiaomi heeft 100.000 toestellen verkocht in negentig seconden tijd, een absoluut verkooprecord. Xiaomi is de bestverkopende mobieltjesfabrikant van China.

Xiaomi, een relatief nieuwe speler op de smartphonemarkt, presenteerde eind juli een Android-toestel dat omgerekend ongeveer 100 euro kost: de Hongmi. Sinds de aankondiging zijn er al 7,5 miljoen stuks besteld (ter vergelijking: Samsung verkocht 10 miljoen S4-smartphones in 25 dagen).

Maandag werd de eerste lading van 100.000 Hongmi-smartphones te koop aangeboden (via het sociale netwerk Ozone). Die waren in 90 seconden de deur uit.

Xiaomi – pas sinds 2011 actief op de mobiele markt – is de bestverkopende smartphonebouwer in China. Zijn Mi 2S doet het in eigen land beter dan de Samsung Galaxy S4 en de iPhone – in het tweede kwartaal van dit jaar verkocht Apple 4,3 miljoen smartphones in China, Xiaomi 4,4 miljoen.

De Chinese smartphonefabrikanten zijn echt aan een opmars bezig, met naast Xiaomi ook Huawei en ZTE in de hoofdrol. Op het Mobile World Congress van begin dit jaar in Barcelona, was het bijvoorbeeld al China wat de klok sloeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content