Verkoopt Cisco ook Linksys?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Netwerkreus Cisco zou zakenbank Barclays hebben ingehuurd om een koper te vinden voor consumentenpoot Linksys.

Netwerkreus Cisco zou zakenbank Barclays hebben ingehuurd om een koper te vinden voor consumentenpoot Linksys.

Linksys is de Cisco-afdeling die routers en andere netwerkapparatuur bouwt voor thuisgebruik. Cisco nam het bedrijf in 2003 over voor zo’n 500 miljoen dollar. Nu zou de firma de consumentenpoot weer van de hand willen doen. Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van eigen bronnen.

Het nieuws werd echter niet bevestigd bij Cisco, noch bij Barclays. Een verkoop van Linksys is echter niet geheel onlogisch, gezien de strategische transformatie waarin Cisco zich momenteel bevindt. Vorig jaar werd ook al Flip-videocamerapoot, afkomstig van de Pure Digital-overname van 590 miljoen dollar, afgestoten. De nog prille umi-productlijn die videoconferencing naar de woonkamer moet brengen werd toen ook geïntegreerd in de ‘Business Telepresence’-portfolio van Cisco. In die periode meldde Cisco ook over Linksys dat het zocht naar “meer rendabiliteit en een betere aansluiting met de netwerking-kernactiviteiten van het bedrijf.”

Bij een verkoop van de consumentenpoot zou Cisco vermoedelijk geen 500 miljoen dollar meer vangen, klinkt de analyse. Linksys opereert in een mature markt met lage marges.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content