Verkoopverbod Microsoft Word in VS

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Microsoft mag Word vanaf 11 januari 2010 niet meer verkopen in de Verenigde Staten, tenzij het de populaire tekstverwerker aanpast.

Microsoft mag Word vanaf 11 januari 2010 niet meer verkopen in de Verenigde Staten, tenzij het de populaire tekstverwerker aanpast.

Dat besliste het hof van beroep in Washington eerder op de week, omwille van een patentschending.

Voormalig partner i4i, een Canadees softwarebedrijf, beweerde dat Microsoft inbreuk maakte op de patentregeling en eiste daarom het onmiddellijke stopzetten van de verkoop.

Microsoft protesteerde, maar dat beroep werd dinsdagavond verworpen. De rechter besliste dat Microsoft onrechtmatig gebruik maakt van een techniek om het bestandsformaat XML aan te passen naar .xml, .docx en .docm.

290 miljoen dollar

Directeur Louden Owen van i4i vertelde Businessweek al hoe belangrijk het product is voor zijn bedrijf. “Het XML-bestandstype is voornamelijk interessant voor bedrijven, omdat ze hiermee belangrijke informatie, zoals klantgegevens, kunnen toevoegen aan bestanden in Word.”

De rechtbank oordeelde ook dat Microsoft een boete van 290 miljoen dollar moet betalen aan i4i. Toch was Microsoft voorbereid. Woensdagochtend meldde Microsoft op hun website een aangepaste versie van Word 2007 tegen 11 januari klaar te hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content