Verlies Nokia naar bijna 1 miljard euro

Nokia heeft in het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geboekt van 969 miljoen euro. Daarmee komt het verlies van de Finse gsm-fabricant in 2012 tot nu toe uit op zo’n 3,3 miljard euro. Dat maakte Nokia donderdag bekend.

Nokia heeft in het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies geboekt van 969 miljoen euro. Daarmee komt het verlies van de Finse gsm-fabricant in 2012 tot nu toe uit op zo’n 3,3 miljard euro. Dat maakte Nokia donderdag bekend. Het kwartaalverlies van bijna 1 miljard euro viel wel iets lager uit dan analisten hadden verwacht.

Nokia moest een grote tegenslag incasseren, omdat de verkoopvolumes van het Lumia-model terugliepen tot 2,9 miljoen stuks, van 4 miljoen in het tweede kwartaal. Analisten hadden gerekend op een verkoop van 3,7 miljoen Lumia-telefoons. Met de Lumia wil Nokia de concurrentie aangaan met andere smartphones, zoals de iPhone van Apple en de Galaxy van Samsung. Volgende maand ligt een nieuw Lumia-model in de winkels dat gebruikmaakt van de nieuwste Microsoft-software.

In totaal verkocht Nokia 77 miljoen telefoons in het afgelopen kwartaal. Dat is meer dan waar analisten op hadden gerekend.

Bron: Belga


Partner Content