Verlies nooit nog je reiskoffer dankzij nieuw elektronisch label

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er is een nieuw e-label voor reiskoffers ontwikkeld, dat je aan je smartphone kunt koppelen. Ben je je tas kwijt, dan stuurt dit elektronisch etiket je de locatie door per sms.

Gedaan met de papieren strips voor reiskoffers, hier is de ViewTag. Dat is een plastic etiket met een ingebouwd eInk-schermpje (‘elektronische inkt’ is een techniek die onder meer ook verwerkt zit in klassieke e-readers), dat via een app aan je smartphone gekoppeld kan worden.

Het e-label – ontwikkeld door Vanguard ID Systems – kan onder meer overweg met de draadloze communicatietechniek NFC (Near Field Communication). Nadat je de nodige reisinformatie, waaronder je bestemming, in de app hebt ingevoerd, hoef je je smartphone maar in de buurt van de ViewTag te leggen om de gegevens op het schermpje te laten verschijnen.

Verder maakt de ViewTag gebruik van de RFID-technologie. Die zorgt ervoor dat de locatie van je reistas altijd bijgehouden wordt. Elke luchthaven heeft een RFID-lezer, wat maakt dat je ten allen tijde weet waar je koffer zich bevindt. Ben je je tas kwijt, dan krijg je een sms’je van de luchtvaartmaatschappij en kan je de koffer vervolgens naar je hotel of thuisadres laten opsturen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content