Verlieslatend Twitter gaat naar NYSE in plaats van Nasdaq

© Belga

De sociale netwerksite Twitter maakt bekend dat hij nog steeds deficitair is en dat hij naar de New York Stock Exchange (NYSE) trekt in plaats van naar schermenbeurs Nasdaq.

Dat blijkt uit een nieuwe versie van Twitters beursintroductie. Volgens het document, dat te lezen valt op de site van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, preciseert het bedrijf dat het zijn aantal gebruikers heeft verhoogd, maar tijdens het derde trimester nog steeds met verlies te kampen had. Volgens Twitter telde de microblogsite eind september 231,7 miljoen gebruikers, ten opzichte van 218 miljoen eind juni.

Tijdens de eerste negen maanden van het jaar boekte het bedrijf een omzet van 442 miljoen dollar. Dat komt neer op meer dan een verdubbeling vergeleken met een jaar voordien, maar er is ook sprake van een nettoverlies van 134 miljoen dollar. Begin deze maand had Twitter toegegeven tijdens de eerste helft van het jaar een verlies van 69,3 miljoen dollar te hebben geleden, en van 80 miljoen dollar over het volledige jaar 2012.

Het document geeft nog steeds niet aan hoeveel aandelen op de markt zullen worden geplaatst en tegen welke prijs. Begin deze maand werd een voorlopig bedrag van 1 miljard dollar geprikt. Ook over de datum van de operatie, bestaat nog geen uitsluitsel. Analisten verwachten dat de lancering rond 15 november zal plaatsvinden. (Belga/TV)

Partner Content