Verrassing: HTC werkt met Valve aan virtual reality headset

© HTC
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Smartphonefabrikant partnert met Valve om een headset voor virtual reality te ontwikkelen. Later dit jaar moet het product klaar zijn.

Ceo Peter Chou wist tijdens de persconferentie van HTC een verrassing uit zijn mouw te schudden. De smartphonefabrikant stapt namelijk in virtual reality en is van plan om zo de concurrentie aan te gaan met onder meer Samsung (GearVR) en Oculus VR (Oculus Rift). “We willen hiermee een nieuwe standaard voor de VR-industrie neerzetten”, zei Chou.

Met 70 sensors en een volledige ‘immersive’ 360° ervaring belooft de fabrikant alvast dat gamers ondergedompeld zullen worden in een nieuwe gamebeleving. HTC partnert met Valve dat zijn Steam VR-platform inzet. De HTC Vive gebruikt de VR-tracking- en -inputtechnologieën van Valve.

Voor einde van het jaar in de winkel

In het voorjaar moet de developer edition van de HTC Vive VR-headset beschikbaar zijn. Nog voor het einde van het jaar zou een versie voor de gewone consument in de winkel moeten liggen.

Het gaat om een 360-graden kamerbrede tracking-technologie, waarmee je met Vive rechtop kan staan, rond kunt lopen en je virtuele ruimte kunt verkennen, voorwerpen kunt onderzoeken vanuit alle hoeken en daadwerkelijk de interactie aan kan gaan met je omgeving. De headset biedt beelden met de hoogst mogelijke kwaliteit, video van 90 frames per seconde en een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Er komen ook nieuwe draadloze VR-controllers aan.

Het lijstje met game-ontwikkelaars oogt alvast indrukwekkend met onder meer Vertigo Games, Bossa, Dovetail Games, Google, Steel Wool Games en Owlchemy.

HTC wil overigens ook buiten de gamewereld toepassingen zoeken. Onder meer met Google, HBO, Lionsgate en het National Palace Museum in Taiwan werkt de fabrikant alvast samen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content