Vers geld voor D Square

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De dataminingspecialist uit Sint-Niklaas haalt 1,5 miljoen euro op.

De dataminingspecialist uit Sint-Niklaas haalt 1,5 miljoen euro op.

LRM brengt 1 miljoen euro aan, de Participatiemaatschappij Vlaanderen en het Gemma Frisius-fonds van de KU Leuven nog eens elk 250.000 euro, zo meldt Het Belang Van Limburg. D Square, dat opgericht is in 2007, wil het geld gebruiken om meer software te ontwikkelen en te internationaliseren.

D Square is een dataminingspecialist die zich focust op de procesindustrie, opgericht door mensen uit die sector. Door de oorspronkelijke samenwerking met een Leuvense doctorandus kan het bedrijf eigenlijk een spin-off van de KU Leuven genoemd worden.

D square behandelt data uit alle onderdelen van het bedrijf van de klant met als doel inzicht te brengen in diens processen. Het bedrijf is onder meer actief in alarm management, asset management en, meer algemeen, procesoptimalisering. Los van die ‘diensten’ ontwikkelt D square ook zelf software, onder meer voor datamining op heel grote datasets.

D square wil op korte tot middellange termijn ook actief worden in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Nu ligt het zwaartepunt nog in België en Nederland. Op termijn zal het personeelsbestand van D square stijgen tot zowat 20 mensen in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content