Vers kapitaal voor Foursquare?

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Geolocalisatiedienst Foursquare zou volgens The Wall Street Journal heel binnenkort een nieuwe investeerder aankondigen.

Geolocalisatiedienst Foursquare zou volgens The Wall Street Journal heel binnenkort een nieuwe investeerder aankondigen.

De startup Foursquare die localisatiegebaseerde diensten voor mobiele telefoons aanbiedt, is al een tijdje op zoek naar een manier om uit te breiden. Om concurrentie als Gowalla het hoofd te bieden, en zelf het kopje boven water te kunnen houden is schaalvergroting aan de orde. The Wall Street Journal bericht nu op gezag van eigen bronnen dat er allicht een nieuwe investeringsronde komt. Die ronde zou geleid worden door Andreessen Horowitz: een van de bekendere risicokapitaalverschaffers in Silicon Valley opgericht door Marc Andreessen en Ben Horowitz. Marc Andreessen was in een vorig leven nog de oprichter van de browser Netscape, en investeerde sindsdien onder meer al in Digg en Twitter.

Bedragen of voorwaarden rond de investering geeft The Wall Street Journal niet mee. Mogelijk zou de deal later deze week al officieel aangekondigd worden. Overigens is er al een hele tijd speculatie over een mogelijke overname van Foursquare door een van de grotere onlione spelers. Zo zouden er nog steeds volgens de Amerikaanse krant “ernstige overnamegesprekken” gevoerd zijn door Facebook en Yahoo. Andere media noemden zelfs al een overnamebedrag van 100 miljoen dollar dat Yahoo op tafel zou willen leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content