‘Verschillende scenario’s’ voor Mobistar

. © .

In de marge van de jaarresultaten liet de topman van Orange de speculatie over een verkoop van dochter Mobistar weer opwaaien.

De veronderstelling dat Mobistar wordt verkocht gaat al lang mee en ook deze keer wordt die suggestie door Stéphane Richard, ceo van Orange, niet ontkend. Volgens De Tijd zei hij bij de voorstelling van de jaarresultaten dat hij ‘verschillende scenario’s overweegt voor zijn dochters in Roemenië, Slovakije, Moldavië en België’, aldus de zakenkrant.

Heel nieuw is dat niet. Ook in de afgelopen maanden liet Orange verstaan dat het niets wil uitsluiten, maar dat er geen plannen zijn voor een verkoop. ‘Verschillende scenario’s’ is wat ruimer interpreteerbaar, maar vooral: het doet uitschijnen dat wie genoeg geld op tafel legt de mobiele operator kan krijgen.

Mobistar wordt al jaren gekoppeld aan potentiële overnemers. Binnen België wordt daarbij vooral gekeken naar Telenet, dat in zijn huidige overeenkomst zeker tot 2017 de zendmasten van Mobistar gebruikt voor zijn mobiele diensten. Mobistar kan op zijn beurt terugvallen op het kabelnetwerk van Telenet om het verkeer van de masten te versluizen.

Een huwelijk tussen de twee zou dus niet onverwacht zijn. Maar we moeten nuanceren dat over het onderwerp de laatste jaren al tientallen speculaties zijn verschenen. Voor Mobistar is die speculatie echter geen slecht nieuws. Sinds de uitspraken stijgt de koers van de operator met zo’n 6 tot 6,5 procent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content