Versla Usain Bolt in de sprint

QWOP is een eenvoudig spelletje waarin het de bedoeling is met de toetsen Q, W, O, P een digitale atleet de honderd meter te laten lopen.

QWOP is een eenvoudig spelletje waarin het de bedoeling is met de toetsen Q, W, O, P een digitale atleet de honderd meter te laten lopen.

Eenvoudig, nou ja, op het eerste gezicht. Met de Q- en W-toetsen beweeg je de dijen en met de O- en P-toetsen de kuiten. De bedoeling van QWOP is het atletiekfiguur in een vloeiende beweging te laten lopen. Wil je het eens proberen, dan is dit de link: http://foddy.net/Athletics.html .

Maar een kleine waarschuwing toch: QWOP rijmt niet voor niets op… flop. In onderstaande video becommentarieert een speler van het spelletje de moeilijkheden die hij ervaart om de digitale atleet voort te bewegen. Zijn geploeter lijkt in de verste verte niet op lopen, eerder op kruipen, maar zo wordt het spelletje toch nog leuk. Hilarisch zelfs als je de man bezig hoort. Kim Gevaert deed het ooit in 11,04 seconden, Usain Bolt zelfs in 9,58 seconden. De QWOP-atleet in deze video doet er maar liefst 6 minuten over om de finish te halen.

Oh ja, de website van de maker vermeldt dat de iPhone-versie van QWOP bijna klaar is. U zit er ongetwijfeld met ongeduld op te wachten.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content