Verzet tegen gsm-verbod voor kinderen

Het plan van Minister Onkelinx om gsm’s te verbieden voor kinderen jonger dan zeven jaar stoot op protest van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). De verantwoordelijkheid ligt bij de ouders vinden ze.

Het NSZ zegt in een persbericht dat het er niet mee opgezet is dat de handelaars met de vinger worden gewezen. Volgens hen is het de taak van de overheid, maar vooral die van de ouders om kinderen te wijzen op kwalijke gevolgen van producten.

De minister wil de jongste gebruikers beschermen met een verbod op gsm’s voor kinderen jonger dan zeven jaar. Tegelijk mag reclame voor mobiele telefoons niet gericht zijn op jongeren onder de veertien jaar. Maar die goede bedoelingen vallen dus in slechte aarde bij de verkopers.

Verder in zijn betoog betreurt het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen de eenzijdige wetgeving die vooral de verkoper bestraft. Ook is het moeilijk om er in praktijk op te controleren. Zo zijn het vaak de ouders die het toestel kopen en hebben kinderen jonger dan twaalf geen identiteitskaart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content