Verzoeningsvergadering bij Econocom levert niets op

De verzoeningsvergadering over het sociaal conflict bij Econocom heeft donderdag niets opgeleverd. De sociale onrust bij Econocom blijft zo aanslepen.

De directie van de IT-dienstverlener in Zaventem wil nog steeds niet ingaan op de syndicale eis om de ontslagen hoofdafgevaardigde van de christelijke vakbond CNE weer in dienst te nemen. De vakbonden beraden zich volgens Peter Darin (ACV-Puls) over nieuwe acties.

De vakbondsman werd op 25 juli ontslagen omdat hij volgens de directie te veel tijd besteedde aan zijn vakbondswerk. De vakbonden beschuldigen de directie ervan het vakbondswerk in het bedrijf verder te willen breken en de sociale dialoog op die manier onmogelijk te maken. Ze verwijzen hierbij naar de andere vakbondsafgevaardigden die de afgelopen jaren bij Econocom ontslagen werden.

“De directie bleek vanmiddag tot geen enkele toegeving bereid. Met de betaling van de beschermingsvergoeding is voor hen de kous af. De ontslagen vakbondsman vindt het voortzetten van zijn syndicaal werk in het bedrijf veel belangrijker dan die vergoeding en wil weer aan de slag. Momenteel beraden we ons over verdere acties”, aldus Darin.

De vakbonden blokkeerden al de hele dag het hoofdkantoor in Zaventem en deelden pamfletten uit aan werknemers van de MIVB, een klant van Econocom.

Partner Content