Veto Obama voorkomt importverbod oudere iPhone en iPad

Apple kreeg van de handelscommissie een verbod opgelegd voor het verkopen van enkele oudere iPhones en iPads die patenten van Samsung zouden schenden. Maar de regering van president Obama heeft dit importverbod opgeheven.

Apple mag de oudere modellen van zijn iPhone en iPad dan toch blijven verkopen in de VS. De regering van de Amerikaanse president Barack Obama heeft namelijk zijn veto gesteld tegen het importverbod dat Apple opgelegd kreeg na een klacht van Samsung.

De Amerikaanse Internationale Handelscommissie (ITC) legde Apple in juni een importverbod op wegens het schenden van Samsung-patenten. Dit verbod gold voor oudere modellen van de iPhone (iPhone 3, iPhone 3GS en iPhone 4) en de iPad (iPad 1 en iPad 2 met 3G). Het verbod moest normaal ingaan op 4 augustus, maar de Amerikaanse vertegenwoordiger voor buitenlandse handel Michael Froman- lid van de regering-Obama – sprak zijn veto uit over het importverbod. Apple mag de iPhones en iPads dus gewoon blijven verkopen in de VS.

Het is de eerste keer sinds 1987 dat een president zijn veto gebruikt tegen de beslissing van de ITC om een product te bannen.

Apple en Samsung zijn al jaren in een patentenoorlog verwikkeld over verschillende onderdelen van smartphones en tablets. De ene keer wint Samsung, de andere keer Apple. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content