Viadeo en Twitter het vaakst onbereikbaar

© InternetVista
Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Van 12 onderzochte sociale netwerksites zijn Viadeo en Twitter het meest krakkemikkig qua uptime. Vimeo en LinkedIn doen het het best.

Van 12 onderzochte sociale netwerksites zijn Viadeo en Twitter het meest krakkemikkig qua uptime. Vimeo en LinkedIn doen het het best.

Dat blijkt uit onderzoek van websitemonitoringbedrijf InternetVista. Het nam tussen 1 juli en 24 augustus de uptime en responstijd van 12 sociale netwerksites onder de loep. Opmerkelijk is vooral het slechte presteren van het Franse professionele sociale netwerk Viadeo. Dat lag in totaal meer dan 1 dag en 21 uur plat tijdens de zomer. Dat komt vooral door een heel slechte dag midden augustus.

De tweede slechtste presteerder in die lijst is het ‘grote’ Twitter, met een downtime van meer dan 18 uur. Nog povere resultaten zijn te vinden bij Posterous (meer dan 14 uur down) en Foursquare (ruim 16 uur onbereikbaar). De best presterende sociale websites, qua beschikbaarheid, zijn Vimeo, LinkedIn en YouTube.

“Je ziet dat de sociale netwerken samen meer dan 118 uur platlagen tijdens de zomer”, zegt Cédric Braem, managing director van InternetVista. “Nu ’the business becomes social’, is het interessant om die cijfers in perspectief te zien.”

Qua responstijd is Google-dochter YouTube de beste met nauwelijks 0,325 seconden. Vimeo, Flickr en Viadeo doen het ook vrij goed, met allemaal ongeveer een halve seconde responstijd. Zwakker zijn de scores van Plaxo (1,46 seconde), Twitter (1,38 seconde) en Tumblr (1,29 seconde).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content