Video-app TikTok begint Facebook in te halen

. © .
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Sociale video-app TikTok is al even de nieuwste hype, maar het platform is nu ook op weg om Facebook in te halen. De app zou ondertussen een miljard keer gedownload zijn.

Video-app TikTok heeft net de kaap van het miljard downloads op iOS en Android overschreden. Dat meldt databedrijf Sensor Tower. Het platform wordt vooral door jongeren gebruikt en is razend populair in Azië, hoewel het de laatste maanden in sneltempo de wereld lijkt te veroveren. TikTok lijkt kans te maken om populaire apps als Facebook in te halen.

TikTok doet een beetje denken aan Vine, het videoplatform dat werd gekocht en vervolgens stilgelegd door Twitter. Op de app kunnen gebruikers zichzelf opnemen terwijl ze lipsyncen op populaire muziek of korte sketches uitbeelden. En net als Vine heeft het platform op korte tijd al een hele reeks eigen ‘memes’ vergaard.

De populariteit van het platform is opmerkelijk, omdat TikTok net die generatie Z en millennials aanspreekt die voor adverteerders belangrijk zijn. Dat maakt van de app een te duchten concurrent voor Facebook, Instagram en Snapchat, allen platformen die hun uiterste best doen om relevant te blijven voor deze jonge leeftijdscategorie.

De app werd gebouwd door het Chinese ByteDance, dat enkele maanden geleden de gelijkaardige app musical.ly kocht. Beide apps zijn ondertussen samengevoegd. Bij de downloadcijfers die Sensor Tower geeft, is de Chinese versie van TikTok (bekend als Douyin) niet meegerekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content