VIDEO: Hoesje met ’taser’ maakt een wapen van uw iPhone

© Yellow Jacket
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Eén van de merkwaardigste producten op de Consumer Electronics Show in Las Vegas is de Yellow Jacket, een beschermhoes die een iPhone omtovert tot een stroomstootwapen.

“Een bijensteek, maar dan duizend keer sterker”, zo beschreven journalisten die de Yellow Jacket (de naam is Amerikaans Engels voor wesp) op zichzelf testten op de CES.

Op het eerste gezicht is het apparaatje niet anders dan een andere iPhone-hoes. De Yellow Jacket beschermt de smartphone tegen valpartijen en bevat een batterij die de gebruiksduur van de telefoon kan verdubbelen.

Maar aan die batterij hangen ook twee elektroden vast die een schok van bijna een miljoen volt kunnen afleveren. Meer dan genoeg om van de iPhone een ’taser’ te maken die belagers niet alleen de stuipen op het lijf te jaagt, maar ook hun spieren tijdelijk verlamt. (Of om zelf iemand te overvallen op straat, maar dat vertelt de fabrikant er wijselijk niet bij).

Altijd bij de hand

Seth Froom, de uitvinder van de Yellow Jacket, werd in 2012 het slachtoffer van een gewapende roofoverval in zijn woning. Hoewel hij een vuurwapen en een meer traditionele taser in huis had, was zijn smartphone het enige dat hij zo meteen bij de hand had, vertelt hij aan de Britse krant The Daily Mail.

“Die avond heeft mijn leven veranderd. Waarom zou je niet het meest normale gebruiksvoorwerp nemen dat iemand bij zich draagt – zijn smartphone – en daar een zelfverdedigingsmiddel van maken?”

Verboden wapen

De Yellow Jacket was er al voor de iPhone 4 en 4S. Nu is er ook een model voor de iPhone 5 en 5S. Klanten tellen er in de VS 149 dollar (110 euro) voor neer. Omdat Android vanzelfsprekend niet kan achterblijven, wordt er ook gewerkt aan een versie voor de Galaxy S4 van Samsung.

Voorlopig is de Yellow Jacket alleen in de VS en Mexico op de markt. Tasers zijn verboden wapens in België. Alleen de politie maakt er onder uitzonderlijke omstandigheden gebruik van.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content