VIDEO: Met deze 3D-printer drukt u uw eigen salontafel af

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De BigRep One is een 3D-printer die consumenten de mogelijkheid biedt hun eigen meubels af te drukken.

3D-printers die objecten ter grootte van een huis kunnen printen bestaan wel al een tijdje in de industriële wereld, maar op de consumentenmarkt is de BigRep One, een printer van Duitse makelij, één van de eersten in zijn soort. Het toestel weegt bijna 200 kg, heeft een aluminium frame en kan overweg met verschillende materiaalsoorten waaronder plastic, nylon en Laywood, een soort printvriendelijk hout.

Hij heeft een printoppervlak dat groot genoeg is om voorwerpen van ruwweg één kubieke meter mee te printen, zoals meubels. Een tafel afdrukken duurt zo’n vijf dagen en kost u ongeveer 150 dollar aan plastic, schrijft het technologietijdschrift Wired. Het prijskaartje van de printer is even spectaculair als het ding zelf: een adviesprijs van 39.000 dollar (of een dikke 28.000 euro)

Wat het kostenplaatje betreft hoeft Ikea deze 3D-printer momenteel dus nog niet te vrezen, maar binnenkort – wanneer er enkele sleutelpatenten vervallen waardoor meer bedrijven de 3D-printingmarkt zullen betreden en de kostprijs van zulke printers zullen doen dalen – wordt het wellicht wel mogelijk een stijlvolle, relatief goedkope living in uw huis neer te planten zonder u te verplaatsen en de massa te trotseren in de Zweedse meubelwinkel.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content