VIDEO: Microsoft-ceo Steve Ballmer barst in tranen uit tijdens afscheidsspeech

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ontslagnemend Microsoft-baas Steve Ballmer heeft in een arena in Seattle op emotionele wijze afscheid genomen van 13.000 van zijn medewerkers.

Steve Ballmer, CEO sinds januari 2000, verlaat Microsoft. In de KeyArena in Seattle sprak hij 13.000 van zijn medewerkers (25.000 anderen keken mee via een webcast) voor het laatst toe.

“Jullie werken voor het beste bedrijf ter wereld”, zei Ballmer, die Microsoft omschreef als “een belangrijk, vooruitdenkend, innovatief en ethisch bedrijf”.

“Ik beschouw Microsoft als mijn vierde kind”, aldus nog Steve Ballmer. “En kinderen verlaten op een gegeven moment het huis. In dit geval verlaat ik het huis.” De ontslagnemende CEO verliet in tranen het podium op de tonen van The Time of my Life uit de film Dirty Dancing, een nummer dat volgens hem zowel terugblikt als vooruitkijkt.

Microsoft is momenteel op zoek naar een opvolger voor Ballmer. Alan Mulally van Ford en Stephen Elop van Nokia worden genoemd als kanshebbers.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content