Videostreamingdienst Netflix gelanceerd in Nederland

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Netflix, een populaire Amerikaanse digitale dienst die zijn gebruikers onbeperkt films en series laat streamen voor een vast bedrag per maand, heeft zijn virtuele deuren geopend in Nederland. Wanneer is België aan de beurt?

De Amerikaanse streamingdienst voor films en series Netflix – een soort Spotify voor video – is gelanceerd in Nederland. Voor 7,99 euro per maand kunnen onze noorderburen onbeperkt video’s streamen op hun pc, smartphone, tablet, tv (met internetverbinding) of spelcomputer. De eerste maand is Netflix gratis uit te proberen.

Naast een ruim Engelstalig aanbod, is er ook een waaier aan op maat gesneden Nederlandstalige titels voorhanden: films als ‘Komt een vrouw bij de dokter’ of ‘Alles is Liefde’, maar bijvoorbeeld ook cabaretshows van Hans Teeuwen. Ook Netflix’ exclusieve eigen productie ‘House of Cards’, een serie over het politieke landschap in de VS, is toegankelijk voor Nederlanders.

Over een Belgische release wordt ook al een tijdje gespeculeerd. Maar ons land zou pas na Frankrijk en Nederland aan de beurt komen. Nu Netflix beschikbaar is bij onze noorderburen, lijkt een uitrol naar ons land nog slechts een kleine stap. Telenet en Belgacom, die nu onze video-on-demand-markt domineren, mogen zich alvast schrap zetten.

Netflix werd in 2007 gelanceerd in de VS met een aanbod van om en bij de 10.000 films en 3.000 series, en ging al snel internationaal. De dienst is beschikbaar in een veertigtal landen en heeft wereldwijd 37 miljoen abonnees.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content