Vier bendeleden achter phishing-aanval ING aangehouden

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Vorig jaar snoepten zogezegde medewerkers van ING bankgegevens van klanten af aan de hand van valse mails. Ze maakten ruim 1 miljoen euro buit. Vier leden van de ‘ING-bende’ zijn nu opgepakt in Brussel.

In de zomer van 2012 legde een bende zogezegde ING-medewerkers via valse e-mails beslag op de persoonlijke bankgegevens van ING-klanten, goed voor een buit van ruim 1 miljoen euro.

Vier leden van deze bende – twee Nigeriaanse koppels – werden gearresteerd terwijl ze in de Brusselse Mediamarkt iPhones en andere elektronische apparatuur probeerden te kopen met gestolen geld.

Nog 20 andere ‘phishers’ in ons land Toch is de bende hiermee nog niet helemaal lamgelegd. Volgens onderzoekers lopen er nog ongeveer 20 andere ‘phishers’ vrij rond in ons land, en veroorzaken ze nog iedere dag slachtoffers. Het blijft dus zaak om niet zomaar in te gaan op e-mails die zogezegd van de bank afkomstig zijn.

In 2012 waren er meer dan 1.000 gevallen van fraude met internetbankieren. Phishing is de meest frequente vorm van dit soort fraude. Naast ING, zijn ook klanten van BNP Paribas Fortis, KBC en de Bank van De Post er vorig jaar en dit jaar het slachtoffer van geweest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content