Vier van de top 5 beste werkgevers van België zijn it-bedrijven

Het onderzoeksbureau CRF Institute heeft de Top Employers België van 2013 bekendgemaakt. De beste werkgever is het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA). De vier andere werkgevers in de top 5 zijn it-bedrijven.

Het CRF Institute identificeert koplopers op het gebied van human resources, leiderschap en strategie. Het heeft een methodiek uitgewerkt om een lijst samen te stellen met Topwerkgevers. Dat doet het CRF Institute al sinds 1991. Voor de lijst van 2013 onderzocht een onafhankelijk panel van experts de prestaties van 54 Belgische bedrijven op diverse HR-onderdelen: primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden, training, carrièreontwikkeling en bedrijfscultuur.


Het UZA prijkt voor 2013 bovenaan de lijst “Top Employers België”. De volgende vier werkgevers op de lijst zijn it-bedrijven. Hoogst gewaardeerde it-werkgever in België is Tata Consultancy Services (TCS). Op plaats drie staat CSC. Cap Gemini en Samsung vervolledigen de top 5.


David Plink, CEO van het CRF Instituut, zegt over TCS: “We onderzochten het bedrijf hier voor het eerst. Dankzij de uitstekende voorwaarden die TCS heeft voor zijn personeel, scoorde het direct opvallend hoog in ons onderzoek.”


TCS is sinds 1992 actief in België. Het heeft meer dan 1.300 werknemers in dienst. Tot de Belgische klanten van TCS behoren onder meer Bekaert, Belgacom en Colruyt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content