Vierde recordkwartaal op rij voor EMC

EMC boekte vorig jaar een recordomzet van bijna 22 miljard dollar. Voor de vierde keer op rij noteerde de opslagspecialist een recordkwartaal.EMC boekte vorig jaar een recordomzet van bijna 22 miljard dollar. Voor de vierde keer op rij noteerde de opslagspecialist een recordkwartaal.

EMC boekte vorig jaar een recordomzet van bijna 22 miljard dollar. Voor de vierde keer op rij noteerde de opslagspecialist een recordkwartaal.

De omzet van EMC steeg vorig jaar met 9% tot 21,7 miljard dollar of omgerekend 16 miljard euro. De nettowinst steeg met 11% tot 2,7 miljard dollar (1,99 miljard euro). Dit jaar verwacht de opslagspecialist 23,5 miljard dollar omzet en 3 miljard dollar nettowinst. In het vierde kwartaal van 2012, het vierde recordkwartaal op rij, boekte EMC voor het eerst een omzet van 6 miljard dollar. EMC is al sinds 2004 onafgebroken het grootste opslagbedrijf ter wereld.

“In 2013 zullen we ons nog meer richten op cloud computing, Big Data en betrouwbare IT,” zegt EMC voorzitter en Coo David Goulden. “We verwachten de grootste groei in onze nieuwe afdelingen, zoals nieuwe flash-gebaseerde opslagtechnologieën, geavanceerde beveiligingsoplossingen, Big Data, en het Software-Defined Data Center.” Volgens Goulden groeide de netwerkopslag-business vorig jaar sneller dan de totale IT-markt. Hij verwacht dat dit ook dit jaar het geval zal zijn.

Net voor de aankondiging van de jaarresultaten ging het aandeel van EMC nog bijna 5% onderuit door het slechte nieuws bij VMware, waarvan EMC hoofdaandeelhouder is. Het is afwachten hoe de beurzen vandaag zullen reageren op de goednieuwsshow bij EMC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content