Vierkante BlackBerry kost 599 dollar

© BlackBerry

De eerste BlackBerry-smartphone onder de nieuwe ceo heeft een prijskaartje en verschijnt deze week in de VS.

Voor de Canadese smartphonemaker is het een spannend moment. De BlackBerry Passport is de eerste smartphone sinds het bedrijf onder leiding van John Chen staat moet het bedrijf weer op de kaart zetten. In een interview met de Wall Street Journal vertelt hij dat de smartphone, vanaf woensdag in de VS, voor 599 dollar zonder abonnement te koop is. In andere landen kan dat wel nog afwijken.

Het opmerkelijkste kenmerk van het nieuwe toestel is dat het 4,5 inch scherm vierkant is en dat BlackBerry terugkeert naar een fysiek toetsenbord. Volgens Chen moet dat de gebruiker die op zoek is naar meer productiviteit aantrekken. De batterij zou 36 uur meegaan. Al zal dat in praktijk vooral afhangen van het werkelijk gebruik.

BlackBerry, vroeger Research In Motion, was ooit een van de dominantste smartphonespelers op de markt. Maar met de opkomst van Android en de iPhone kreeg het bedrijf zware klappen.

Het bedrijf bracht de afgelopen jaren toestellen uit zonder fysiek toetsenbord, maar kon zelden overtuigen, zeker op de consumentenmarkt. Tegelijk begonnen veel bedrijven af te wijken van de typische bedrijfssmartphones, de kernmarkt van BlackBerry, of kozen ze voor een BYOD-beleid. Het nieuwe BlackBerry focust zich voortaan opnieuw op de zakelijke gebruikers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content