Vijf topmensen weg bij Twitter

© reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Vijf bestuurders en andere hooggeplaatste medewerkers vertrekken bij Twitter, bevestigde Jack Dorsey, de CEO van het sociale netwerk.

Bestuurders Kevin Weil (verantwoordelijk voor de productafdeling), Alex Rotter (techniek), Brian Schipper (HR) en Katie Stanton (media) vertrekken bij het bedrijf, bevestigde Dorsey na geruchten over het bedrijf.

Ook Jason Toff, de topman van de (korte) videodienst Vine stapt op. Hij liet in een aparte tweet weten over te stappen naar Google om daar aan virtual reality te gaan werken.

Dorsey bracht het nieuws eerder naar buiten dan hij in eerste instantie van plan was, maar door geruchten in de pers twitterde hij over de situatie. Volgens de tweet van de topman waren de eerdere berichten in de media niet juist. Daarin werd gezegd dat de topmensen ontslagen waren, volgens Dorsey zijn ze op eigen houtje vertrokken.

Operationeel directeur Adam Bain zal nu een aantal extra taken op zich gaan nemen; de media-divisie en hum resources komen onder zijn leiding. Technisch directeur Adam Messinger zal de product- en techniekdivisie onder zijn hoede nemen.

Nog steeds geen winst

Jack Dorsey kwam in oktober weer aan het hoofd van het bedrijf te staan. In de beginjaren, tussen 2006 en 2008, was hij ook al CEO. Toen verloor hij een machtsstrijd, waardoor hij uit zijn functie gezet werd. Hij moet ervoor zorgen dat het sociale netwerk winst gaat maken. Want alhoewel de omzet blijft stijgen, lukt dit nog altijd niet.

Kort na zijn terugkeer als CEO werd 8 procent van het personeel al ontslagen en schonk hij een derde van zijn aandelen aan het (overige) personeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content