Vind verloren voorwerpen terug met je Nokia-smartphone

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Nokia lanceert binnenkort de ‘Treasure Tag’, een accessoire dat Bluetooth en NFC-technologie gebruikt om verloren spullen eenvoudig terug te vinden met je Lumia-smartphone.

Dankzij Nokia hoef je nooit nog je sleutels te verliezen. De Zweedse mobieltjesmaker lanceert binnnenkort de ‘Treasure Tag’, een accessoire dat je met een riempje kunt vastmaken aan voorwerpen waarvan je bang bent ze te verliezen. De ‘Tag’ communiceert draadloos met je Lumia-smartphone, en zorgt ervoor dat je de verloren voorwerpen makkelijk terugvindt.

De Tag wordt via NFC-technologie (Near Field Communication) gelinkt aan je Lumia-smartphone, en dankzij Bluetooth 4.0 kan je smartphone verloren spullen traceren. De ‘Treasure Tag’ staat altijd aan en heeft een batterijduur van zo’n zes maanden.

Eens er verbinding is tussen de Tag en je smartphone, krijg je via een speciale augmented reality-app een kaartje te zien met daarop de exacte locatie van de Treasure Tag. Je kan er ook voor zorgen dat je smartphone piept wanneer je in de buurt komt van het verloren voorwerp.

Binnen enkele weken lanceert Nokia een update voor Lumia-smartphone, waarbij Bluetooth 4.0 ondersteunt wordt. De Treasure Tag komt volgens The Verge op hetzelfde moment op de markt. Nokia plant in de toekomst nog meer accessoires die de voordelen van Bluetooth 4.0 benutten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content