Vingerafdrukscanner iPhone 5S gehackt

. © .
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De TouchID-vingerafdruksensor die de iPhone 5S beveiligt, is na twee dagen al gekraakt. Duitse hackers omzeilden de scanner met een print van een vingerafdruk.

De TouchID-vingerafdrukscanner is één van de nieuwe functies die Apple in zijn iPhone 5S ingebouwd heeft om de gebruiker meer veiligheid te garanderen. Maar hackers van de Duitse Chaos Computer Club zijn er na amper twee dagen al in geslaagd het systeem te omzeilen en zo ongelimiteerde toegang te krijgen tot gebruikersgegevens op de iPhone 5S en er zelfs aankopen op te verrichten.

De hackers kopieerden de vingerafdruk van een iPhone-gebruiker door een foto van de afdruk op een transparant vel te printen en deze print vervolgens in te smeren met vloeibare latex of houtlijm. Met deze latex vingerafdruk wisten ze een iPhone met TouchID te ontgrendelen. Deze techniek stamt al uit 2004 en toont volgens de Duitse hackers aan dat je data niet veilig zit achter een vingerafdrukscanner.

Eerder bleek ook de ‘veiligere’ nieuwe iOS 7-software voor iPhones al te kraken: een lek maakte het mogelijk voor derden om het codeslot te omzeilen en toegang te krijgen tot foto’s, e-mails en sociale media-accounts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content