Virtualisatie dringt stilaan door bij kmo’s

Een groeiend aantal Belgische kmo’s ziet heil in virtualisatie van hun serverpark. Een en ander blijkt uit een enquête van Microsoft.

Een groeiend aantal Belgische kmo’s ziet heil in virtualisatie van hun serverpark. Een en ander blijkt uit een enquête van Microsoft.

Microsoft bevroeg een kleine 200 kmo’s – waarvan het leeuwendeel met 2 tot 5 werknemers – over hun it-beslommeringen, naar aanleiding van de kmo-campagne ‘Ultimate Business Makeover’, die nu al voor het derde jaar op rij loopt. Uit de enquête blijkt dat virtualisatie in de lift zit. Twee procent zegt al volledig gebruik te maken van virtuele servers, 11 procent doet dat al gedeeltelijk en 16 procent heeft plannen in die richting. “Belgische kmo’s ontdekken de besparingsmogelijkheden die virtualisatie kan realiseren en willen die technologie toepassen om hun serverpark efficiënter en performanter te maken”, aldus Microsoft.

Iets meer dan de helft van de bevraagden (54 procent) heeft één tot drie servers draaien, 36 procent heeft er geen. Meer dan een derde (35 procent) noemt die it- en serverinfrastructuur cruciaal, 23 procent vindt die vooral erg praktisch en 15 procent noemt het vooral een verbetering van de werknemers hun productiviteit.

Opmerkelijk is ook dat meer dan een tiende (12 procent) van de bedrijven geen antivirussoftware in huis heeft. Vijf procent van bevraagden kan op die vraag zelfs geen antwoord geven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content