Virtuele spiegel helpt bij kiezen brilmontuur

Je nieuwe brilmontuur via het internet bestellen is in Japan geen probleem. Bij Zoff Eyewear kan je zelfs virtueel monturen uitproberen. Je hebt alleen je webcam nodig.

Je nieuwe brilmontuur via het internet bestellen is in Japan geen probleem. Bij Zoff Eyewear kan je zelfs virtueel monturen uitproberen. Je hebt alleen je webcam nodig.

Ook in Europa kunnen klanten al her en der brilmonturen via het internet bestellen. Handig is dat niet echt, want hoe pas je het montuur? Je kunt natuurlijk bij een gewone winkel langsgaan, het montuur daar passen en het dan via het internet kopen, maar echt leuk voor de betrokken winkeliers is dat niet.

De Japanse winkelketen Zoff Eyewear heeft er iets op gevonden. Het biedt zijn klanten een virtuele passervice aan, toepasselijk “Zoff Mirror” genoemd. Al wat je nodig hebt is een webcam. Je kiest een montuur uit het ruime aanbod en de virtuele spiegel toont je dan een 3D-video van jezelf met het gekozen montuur. In onderstaande video zie je dat het zelfs werkt op getekende gezichten. Juiste glazen in het montuur laten zetten is trouwens ook geen probleem. Je moet gewoon je voorschrift doormailen en de opticiens zorgen voor alles.

Opticien: het volgende beroep dat bedreigd wordt door de internethandel? In elk geval in Japan. Volgens blogger Toykymango verdwijnt de lokale opticien overal in Japan omdat die de concurrentie met Zoff niet langer aankan. De zeer hoge Japanse huurprijzen zitten daar ook voor iets tussen. De Zoff Mirror kun je zelf uitproberen, maar dan moet je wel een woordje Japans spreken (Google Translate kan je hierbij echter helpen).


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content