Visa faciliteert mobiele betalingen voor Vodafone

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Vodafone en Visa gaan een wereldwijd partnership aan rond mobiele betalingen. Dat maakten beide partijen vandaag bekend naar aanleiding van het Mobile World Congress.

Vodafone en Visa gaan een wereldwijd partnership aan rond mobiele betalingen. Dat maakten beide partijen vandaag bekend naar aanleiding van het Mobile World Congress.

Beide partijen gaan nauw samenwerken om onder de Vodafone-merknaam een oplossing aan te bieden voor mobiele betalingen. Achterliggend worden de betalingen afgehandeld via het Visa-netwerk. De oplossing zal aangeboden worden onder de 398 miljoen klanten van de Vodafone-netwerken verspreid over meer dan 30 landen. Daarmee wordt dit wereldwijd meteen de grootste deal rond mobiele betalingen.

De oplossing zal gebaseerd zijn op Visa prepaid-accounts en wordt eerst gelanceerd in Nederland, Duitsland, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk. In het komende fiscale jaar wordt die uitrol gepland. Andere landen uit de Vodafone-portfolio komen later aan de beurt. Mogelijk ook in België, want Proximus is in ons land een partnernetwerk van Vodafone. Vorige week raakte nog bekend dat de banken en operators er in ons land niet in slagen om een gemeenschappelijke standaard voor mobiele betalingen uit te werken.

Vodafone benadrukt dat het een open platform is, en dat dus ook andere partners zich nog kunnen aansluiten uit bijvoorbeeld de financiële sector, maar ook uit retail, transport en utility. Vittorio Colao, group chief executive officer van Vodafone, zei dat “de Vodafone mobile wallet consumenten toe laat om alledaagse transacties af te handelen met een eenvoudige zwaai met de smartphone”. In de meer ontwikkelde landen zal de oplossing dus met near field communications (nfc) werken (Visa payWave).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content