Vive vr-bril van HTC beschikbaar vanaf 1 april

De HTC Vive. © Reuters
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

HTC maakt gebruik van het Mobile World Congress om samen met partner Valve de finale consumentenversie van de Vive virtual reality headset aan te kondigen. Vanaf 29 februari is het mogelijk om de Vive te bestellen voor ongeveer 870 euro.

De vr-bril van HTC en gamespecialist Valve kan voortaan ook gekoppeld worden aan Android- en iOS-smartphones (‘Vive Phone Services’), zodat gebruikers gesprekken kunnen voeren en tekstberichten kunnen lezen zonder dat ze de bril hoeven af te zetten.

Met een prijs die rond de 870 euro gaat schommelen (799 dollar), is de Vive flink duurder dan de Oculus Rift, die in Europa 699 euro gaat kosten. Maar bij het toestel van HTC krijg je meteen wel een hele hoop accessoires meegeleverd, zoals de twee draadloze vr controllers, room scale-uitrusting, en twee vr-titels.

De consumer-editie van de Vive heeft volgens HTC ook een verbeterde hoofdband, en introduceert nog enkele andere nieuwigheden ten opzichte van de Vive Pre die op de CES in Las Vegas werd getoond. De draadloze controllers zijn bijvoorbeeld voorzien van haptic feedback, en er is ook een front-camera die fysieke elementen met de echte wereld kan mengen.

De Vive consumenten editie zal beschikbaar zijn voor pre-orders vanaf 29 februari. De commerciële beschikbaarheid start op 1 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content