Vivo’s conceptsmartphone heeft flinterdunne schermranden

© Vivo
Jari De Brabander Stagiair DataNews  

De nieuwste trend bij smartphones lijkt wel wie er tegenwoordig de smalste bezels op een smartphone kan ontwerpen. Met de ‘Apex’, hun nieuwste conceptsmartphone, doet Vivo er alles aan om die schermranden zo dun mogelijk te maken.

De Apex is het laatste nieuwe prototype dat Vivo voorstelde op MWC. Naast een scherm waarvan een derde ongeveer kan gebruikt worden als vingerprintsensor, heeft de concepttelefoon ook een intrekbare selfiecamera en gebruikt het geen speakers maar vibraties om geluid te laten doorkomen. Het resultaat? Flinterdunne bezels. Slechts 1,8 mm aan de boven- en zijkant en 4,3 mm aan de onderkant van de telefoon zijn niet ingenomen door het scherm.

Om dat te bereiken maakt Vivo gebruik van drie verschillende technologieën. Eerst en vooral is er het principe van een vingerprintsensor die verwerkt zit in het scherm. Dat geeft meteen een paar nieuwe mogelijkheden. Zo hoef je je vinger niet meer op een specifieke plaats te laten scannen, maar kan zowat het hele onderste deel van het scherm daarvoor gebruikt worden. Daarnaast kunnen er nu ook meerdere vingerafdrukken tegelijkertijd gescand worden, voor extra beveiliging.

Ten tweede vinden we geen selfiecamera terug op de traditionele plaats bovenaan de telefoon. Vivo verbergt de camera namelijk binnenin de smartphone. Wanneer er een foto moet genomen worden, kan de camera in ongeveer 0,8 seconden uitgeklapt worden. Daardoor worden er weer enkele cruciale millimeters uitgespaard.

Het laatste wat blijkt te ‘ontbreken’ op de Vivo Apex zijn de speakers. Uiteraard kan de Apex wel geluid produceren, maar dan op een andere manier. De OLED-panelen waaruit het scherm bestaat kunnen namelijk vibreren om zo geluid te maken. Vivo noemt de technologie ‘SoundCasting’. Het is niet de eerste keer dat we deze technologie op een smartphone terugvinden, Xiaomi deed eerder al iets gelijkaardigs met de Xiaomi Mi Mix.

Hoewel al deze technologieën samen effectief een werkende smartphone opleveren, zegt Vivo wel dat ze de Apex niet in deze vorm willen verkopen. Voorlopig blijft het dus nog bij een prototype, waarvan verschillende ideeën waarschijnlijk wel op andere modellen zullen geïmplementeerd worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content