Vlaams ict-contract noopt tot extra interne aanwervingen

De entiteit ICT-Beleid van de Vlaamse overheid heeft 22 tot 25 miljoen euro veil voor de rekrutering van versterking voor het lijnmanagement. Dat om de dienstverlening van outsourcingpartner EDS-Telindus intern te stroomlijnen.

De entiteit ICT-Beleid van de Vlaamse overheid heeft 22 tot 25 miljoen euro veil voor de rekrutering van versterking voor het lijnmanagement. Dat om de dienstverlening van outsourcingpartner EDS-Telindus intern te stroomlijnen.

De 22 tot 25 miljoen euro komt bovenop de 615 miljoen euro over 7 jaar die vervat zitten in het Vlaamse ict-outsourcingcontract. Het consortium EDS-Telindus, dat het vorige contract ook al in de wacht sleepte, haalde die vette kluif binnen. Het nieuwe geld moet dienen om specifieke profielen in te huren voor het lijnmanagement, in het bijzonder voor domeinen als programmamanagement, projectleiding, business analyse, functionele analyse, it-architectuur of informatieveiligheid.

“Het ict-outsourcingcontract biedt een ruime waaier aan ict-diensten aan aan de verschillende organisaties – noem ze gerust ‘klanten’ – binnen de Vlaamse overheid. En dat op een vrijwillige en niet-exclusieve basis”, legt Luc Chauvin uit, ict-manager bij de Vlaamse overheid. “Om de betrokkenheid van die klanten bij het uitwerken en verlenen van die diensten (geleverd door de ict-outsourcingspartner of door een andere derde partij) degelijk en correct te laten verlopen, kan in verschillende gevallen een ‘versterking’ nodig zijn van de eigen interne organisaties. Bijvoorbeeld door een intern tekort aan resources of expertise.”

Chauvin benadrukt nog dat die specifieke it-profielen zeker niet in concurrentie met EDS-Telindus zullen werken, maar wel complementair met de mensen en expertise van de outsourcer bij de specifieke klant. Hij noemt onder meer een business analist die intern de behoeften van de klant zal uittekenen voor de outsourcer, of een projectleider bij de klant die parallel werkt met de projectleider van de leverancier. “Principieel voelt men namelijk binnen de overheid nogal sterk de nood om die activiteiten te laten invullen door profielen die ‘onafhankelijk’ zijn van de outsourcer(s)”, aldus nog Chauvin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content