Vlaams parlement lanceert YouTube-kanaal

© belga

Het Vlaams parlement heeft een vernieuwde website met bijhorend YouTube-kanaal gelanceerd. ‘Transparant, toegankelijk, open en sociaal: dat waren de sleutelwoorden’, aldus voorzitter Jan Peumans.

De uitzending van de plenaire vergadering en de belangrijkste commissies verhuist naar YouTube. Nieuw is dat daar ook vergaderingen kunnen worden herbekeken.

Op de website zelf wordt de informatie – onder meer de agenda, de samenstelling van de verschillende organen en de schriftelijke vragen – op een overzichtelijker manier gerangschikt. Wie dat wil kan met de ‘Blijf op de hoogte’-knop de initiatieven van de volksvertegenwoordigers en de parlementaire werkzaamheden volgen.

‘Er liggen heel wat onderzoeken – naar toptaken, gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, deelbaarheid – aan de basis van de nieuwe website’, stelt Peumans. ‘Daaruit blijkt dat de bezoeker vooral op zoek is naar de volksvertegenwoordigers, de agenda van de vergaderingen en de parlementaire documenten. Deze informatie staat dan ook prominent op de homepagina.’

(Belga/MI)

Partner Content