Vlaamse films tegen betaling te streamen en downloaden via nieuw platform

© DR

Via het nieuwe platform vlaamsefilm.be kunnen voortaan 150 Vlaamse films tegen betaling gestreamd of gedownload worden.

Bioscoophits zoals De Zaak Alzheimer en Rundskop, auteursfilms zoals Kid en Little Black Spiders, documentaires en kortfilms zijn voortaan in enkele muisklikken te streamen of downloaden via het platform vlaamsefilm.be, een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse Film Producenten Bond, de website UniversCine.be, Het Vlaams Audiovisueel Fonds en Flanders Doc..

Op de website www.vlaamsefilm.be kan men dit jaar 150 films streamen of downloaden. Tegen 2014 moet het aanbod uitgebreid worden tot 200 films. Voor een prijsje, bijvoorbeeld 2,99 euro voor oudere films, zijn de films 48 uren beschikbaar.

Volgens producent Bart Van Langendonck biedt het platform het voordeel dat films snel raadpleegbaar zijn, van thuis uit te bekijken zijn en vooral dat ze op een legale en veilige manier te downloaden zijn.

Mede-initiatiefnemer UniversCine is al langer bezig met de Video On Demand-service. Zij leveren sinds 2008 films aan platformen zoals Telenet en Belgacom films en merken een stijgende trend. Dit jaar zullen naar verwachting zo’n 160.000 films verhuurd worden. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content