Vlaamse ICT-export goed voor 11,37 miljard euro

© istock

De Vlaamse export van Elektrotechniek en ICT was in 2014 goed voor 11,37 miljard euro. De sector exporteert ook meer buiten de EU dan andere technologiesegmenten.

Het bedrag is een stijging van 15 procent ten opzichte van 2013. Zo zitten Elektrotechniek en ICT terug op het niveau van voor de crisis in 2007-2008. Iets wat eerder al lukte voor de technologiesectoren machinebouw en luchtvaartindustrie. Voor metaalverwerking, automobielindustrie en non-ferrometalen is dat nog niet het geval.

De totale export van Vlaamse technologiebedrijven lag vorig jaar op 56 miljard euro. De cijfers zijn afkomstig van technologiefederatie Agoria Vlaanderen. Zo leren we dat de grootste afzetmarkten voor Elektrotechniek en ICT Duitsland, Frankrijk, Nederland, de VS, Groot-brittannië, Italië en China zijn. Daarbij wordt 63 procent van de exportomzet binnen de EU gehaald en 37 procent daarbuiten.

De volledige Vlaamse technologische industrie doet het iets matiger. Daar komt dertig procent van de exportomzet van buiten de EU. Maar Agoria houdt het niet bij schouderklopjes. Zo wijst het er op dat andere EU-landen in verhouding veel meer exporteren buiten het eigen continent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content