‘Vlaamse tv-app Stievie in november beschikbaar voor 5 euro per maand’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Vlaamse omroepen willen volgende maand van start gaan met Stievie, een app waarmee je tv kunt kijken op je iPhone of iPad. Mogelijk moeten we het wel zonder Homeland en The Simpsons stellen, omdat enkele Amerikaanse studio’s dwarsliggen.

De tv-app van de Vlaamse commerciële en openbare omroepen Stievie wordt, als alles volgens plan verloopt, in november gelanceerd voor een maandelijks bedrag van om en bij de 5 euro. Dat meldt De Morgen op basis van verschillende goed ingelichte bronnen. De omroepen zelf hebben het nieuws echter niet bevestigd.

Dit zou betekenen dat iPhone- en iPad-gebruikers (en in een later stadium ook Android- en Windows-bezitters) vanaf volgende maand naar programma’s en films van de VRT, de VMMa en SBS Belgium kunnen kijken, live dan wel ‘licht’ uitgesteld (36 uur).

Geen Homeland en The Simpsons? Al komen mogelijk niet álle programma’s beschikbaar via Stievie, omdat enkele vooraanstaande Amerikaanse tv-studio’s – naar verluidt gaat het om Fox, Warner en Universal – dwarsliggen. Zij willen geld verdienen aan Stievie, net zoals ze een vergoeding krijgen voor het aanbieden van hun films en series op Netflix. Mogelijk moeten gebruikers het (in het begin) dus stellen zonder Homeland en The Simpsons. Met “enkele andere Amerikaanse studio” is er dan weer wel een akkoord, aldus De Morgen.

Stievie in pakket met Belgacom? Andere geruchten luiden dat Stievie mogelijk ook in een pakket van Belgacom zal zitten. Dat zou een serieuze streep door de rekening van Telenet zijn. De Mechelse kabelaar wilde Stievie ook graag inbedden in zijn video-on-demand dienst Rio. Maar de VMMa en de VRT hebben geen al te goede verstandhouding met Telenet – vandaar dat hun programma’s ook niet toegankelijk zijn via de Yelo-app.

Sinds februari van dit jaar kunnen 10.000 testers Stievie al uitproberen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content