Vlaamse tv-app Stievie weldra beschikbaar voor het grote publiek?

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De VRT-top heeft in het Vlaams Parlement gezegd dat het Stievie, een app van de Vlaamse openbare en commerciële omroepen om mobiel tv te kijken, commercieel op de markt wil brengen.

10.000 gebruikers kunnen sinds februari de tv-app Stievie van de Vlaamse openbare en commerciële omroepen uitproberen op hun iPhone of iPad. Na de testfase zou een evaluatie volgen, waarin men het betaalmodel en de openstelling uitdenkt. De openbare omroep heeft in het Vlaams Parlement alvast laten weten dat het de app commercieel op de markt wil brengen, schrijft De Tijd.

Stievie is een mobiele app (testers kunnen deze gebruiken op hun iPhone of iPad, in een latere fase komt de toepassing wellicht ook beschikbaar voor Android- en Windows-toestellen) waarmee je uitgesteld kunt kijken naar Eén, Canvas, Vtm, 2BE, Vier, Vijf en nog vier andere Vlaamse tv-kanalen. Een kabelabonnement is niet vereist, een internetverbinding wel. Het is mogelijk om reclame verder te spoelen.

De dienst moet de strijd aangaan met Yelo en TV Overal, de mobiele tv-platformen van Telenet en Belgacom, en met het onafhankelijke WeepeeTV.

Stievie is grotendeels gemaakt door het Nederlandse Triple-IT, de ontwikkelaars van de RTBF-app.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content