Vlaanderen krijgt ‘dronevalley’: onbemande vliegtuigjes worden ingezet in fruitteelt

© Thinkstock
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De voormalige militaire luchthaven van Brustem moet volgens de burgemeester van Sint-Truiden “de fruit- en dronevalley van Vlaanderen” worden.

De stad Sint-Truiden gaat vijftien hectare van de gewezen militaire luchthaven in Brustem reserveren voor bedrijven uit de fruitsector. Er zal ook een ‘drone-industrie’ opgezet worden voor onderzoek in de fruitteelt. “Brustem moet de fruit- en dronevalley van Vlaanderen worden”, aldus Veerle Heerlen (CD&V), de burgemeester van Sint-Truiden, tijdens haar nieuwjaarstoespraak.

“We kunnen de jonge drone-industrie in Brustem ontwikkelen en de toestellen uittesten. De industrie staat nog in haar kinderschoenen, maar met de onbemande toestelletjes is veel meer mogelijk dan alleen maar post en pakjes afleveren. Zo kunnen de drones worden ingezet voor het opsporen én bestrijden van plantenziektes”, zegt Heerlen.

De onbemande vliegtuigjes worden ontwikkeld door het nu nog in Genk gevestigde bedrijf Skyeye bvba, dat gespecialiseerd is in drone-toepassingen en diensten voor de audiovisuele industrie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content