Vluchtplanning bij Brussels Airlines in nieuw kleedje

EDS heeft bij Brussels Airlines een nieuw planningsysteem voor vluchten geïmplementeerd, waardoor ook op dat vlak de fusie tussen SN en Virgin een feit is.

EDS heeft bij Brussels Airlines een nieuw planningsysteem voor vluchten geïmplementeerd, waardoor ook op dat vlak de fusie tussen SN en Virgin een feit is.

De woorden van it-directeur Eric Wilmot van Brussels Airlines – dat het bedrijf de it-contracten zal herevalueren en misschien enkele taken terug binnenshuis zal uitvoeren – [zijn nog niet koud] of één van de leveranciers, EDS, onderstreept zijn goede samenwerking met de vliegtuigmaatschappij. In casu gaat het over de succesvolle implementatie van een nieuw vluchtplanningsysteem.

In maart van dit jaar fuseerden SN Brussels Airlines en Virgin Express tot Brussels Airlines. Onmiddellijk na de fusie besloten zij om voor de gecombineerde vloot het planning- en slotbeheersysteem van beide maatschappijen om te vormen tot één systeem. Brussels Airlines koos uiteindelijk voor ‘EDS Flight Planning’, als hun toekomstige systeem voor het plannen van vluchten. Met één druk op de knop moet het systeem het operationele vluchtplan berekenen, rekening houdend met onder andere weersomstandigheden, navigatiegegevens en luchthavenbeperkingen. “Door gebruik te maken van ‘EDS Flight Planning Services’ zal Brussels Airlines haar vliegtuigcapaciteit optimaal benutten, de productiviteit verhogen, operationele kosten drukken en het brandstofverbruik tot een minimum beperken”, klinkt het nog in het persbericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content