VMware-cloud komt naar België

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Op zijn Belgisch vForum heeft Vmware zijn plannen aangekondigd om voor Belgische klanten een Hybrid vCloud Service in zijn datacenter in ons land te installeren.

Op zijn Belgisch vForum heeft Vmware zijn plannen aangekondigd om voor Belgische klanten een Hybrid vCloud Service in zijn datacenter in ons land te installeren.

Het vForum van partners en gebruikers van VMware Belux wijst er op dat VMware België op 1 april 2004, of tien jaar geleden, werd opgericht en zo voor de Nederlandse vestiging in Utrecht bestond. Op dat moment was Marc Groetelaars de eerste werknemer en vandaag staat hij nog steeds aan het hoofd van de organisatie die in de Benelux zo’n negentig mensen telt, waarvan zo’n 25 in Belux. Zij staan onder leiding van Luc Costers.

Op het forum werd ook versie 6 van Horizon, de virtualisatietool voor workstations, voorgesteld die voortaan ook View integreert.

Met Horizon kan je workstations en applicaties via één platform uitrollen en kan je gebruikers een uniforme werkplek in een optimale omgeving geven. Dat terwijl het beheer van de images gecentraliseerd is en de infrastructuur geautomatiseerd kan worden. Daarbij wijst VMware er op dat Horizon past in de strategie van het software defined datacenter (zie ook Data News 10 van 23/5).

Tot slot kondigt VMware de oprichting aan van een infrastructuur om haar vCloud Hybrid Service te hosten. Die is sinds februari al beschikbaar in Groot-Brittannië voor Europese klanten en biedt een IaaS-oplossing (Infrastructure as a service) en zorgt er voor dat gebruikers hun datacenter naadloos kunnen uitbreiden naar de cloud voor het draaien van applicaties, beheerstools en netwerkinfrastructuur met dezelfde veiligheidsnormen en vertrouwelijkheid als in de privacy cloud.

Volgens Mattheux Piercy, vicepresident Northern region EMEA, wou geen exacte datum geven, maar hij verklaarde te willen luisteren naar de eisen van de lokale gebruikers, vooral op vlak van beveiliging en governance. Daarbij moet nog beslist worden of vmWare zijn eigen infrastructuur opzet, of elders ruimte huurt voor zijn diensten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content