VMware koopt Desktone

© Belga
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Desktone wordt geïntegreerd in VMware’s Horizon suite. Daarmee verrijkt de virtualisatiespecialist zijn desktop-as-a-service.

Desktone wordt geïntegreerd in VMware’s Horizon suite. Daarmee verrijkt de virtualisatiespecialist zijn desktop-as-a-service.

Ter gelegenheid van VMworld Europe in Barcelona bevestigt VMware de aankondigingen die het eerder dit jaar in de VS deed, met inbegrip van het vSphere virtualisatieplatform dat momenteel op versie 5.5 zit, en Horizon Suite 5.3 voor end-user computing.

Maar de hoogmis van de VMware-geruikers (die wordt bijgewoond door meer dan 8.000 personen) werd voor de gelegenheid gebruikt om de overname van Desktone bekend te maken. Daarmee doet het bedrijf zijn grootste overname in de afgelopen zes maanden.

Desktone is een specialist in Desktop-as-a-service waarbij het ook desktops en applicaties als service in de cloud levert. Met zijn multitenancy, waarbij elke gebruiker in zijn eigen beveiligde omgeving zit, laat het een self-service voor virtuele desktops toe, gebaseerd op een architecture grid (flexibel en schaalbaar) waarbij de kosten laag blijven dankzij de open source database.

Daarnaast kondigt VMware de Europese versie aan van zijn programma rond de hybride cloud met de lancering van een beta van Hybrid Cloud Service, met een in Londen gevestigt datacenter. Hierbij krijg je als gebruiker garanties op de naleving van de lokale wetgeving. De dienst bestaat al in de VS, in drie datacenters, maar wordt in 2014 uitgerold naar andere Europese landen.

Als onderdeel van zijn strategie voor IT-as-a-service definiëert VMware drie ontwikkelingsgebieden: 1) Het software definied datacenter (SDDC), waar zowel servers, storage en het netwerk worden gevirtualiseerd en gecombineerd met geautomatiseerde beheertools; 2) De end-user computing met de VDI (virtual desktop infrastructure) en de intragratie van mobiele apparaten; 3) De hybride cloud, de stap tussen on-site infrastructuur en openbare cloud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content