Vmware koopt e-mailsoftwarebedrijf Zimbra

Leverancier van virtualisatiesoftware Vmware koopt opensourcesoftwarebedrijf Zimbra. Zimbra is nu nog een divisie van internetbedrijf Yahoo.

Leverancier van virtualisatiesoftware Vmware koopt opensourcesoftwarebedrijf Zimbra. Zimbra is nu nog een divisie van internetbedrijf Yahoo.

Zimbra biedt een e-mailsuite en software om beter te kunnen samenwerken. Financiële details van de overname worden niet bekend gemaakt. De overname moet het eerste kwartaal van 2010 rond zijn.

Vmware wil, bovenop zijn bestaande portfolio, diensten aanbieden voor gevirtualiseerde omgevingen. De software van Zimbra is een voorbeeld van een oplossing die in een dergelijke omgeving goed werkt, zegt de softwaremaker. “Het zal een bouwsteen zijn in een groeiend portfolio van oplossingen die aangeboden kunnen worden als virtuele toepassing of door een cloud-dienstverlener”, zegt general manager cloud-services Brian Byun van Vmware.

De specialist in virtualisatiesoftware blijft de bestaande producten van Zimbra ondersteunen en blijft de activiteiten binnen de opensourcegemeenschap voortzetten. Daarnaast wil VMware de producten van de opensourcebedrijf optimaliseren voor de Vsphere-gebaseerde cloud-infrastructuur, een product van Vmware.

Yahoo kocht Zimbra in 2007 voor 350 miljoen dollar. Sinds september 2009 zou het internetbedrijf al af willen van de divisie. Het internetbedrijf blijft de technologie van Zimbra gebruiken in zijn producten zoals Yahoo Mail en Yahoo Calender.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content