VMworld 2015: nieuwe bakstenen voor One Cloud

VMWorld 2015 © VMWorld
Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

VMware gaat verder met de invoering van nieuwe componenten in het kader van zijn One Cloud-strategie, zodat zijn klanten gelijk welke applicatie op gelijk welk systeemtype in hybride cloud kunnen bouwen, gebruiken, leveren en beveiligen.

De aangekondigde overname van EMC door Dell lag natuurlijk op ieders lippen ter gelegenheid van VWworld Barcelona, maar VMware blijft zijn aanbod inzake virtualisatie van servers, opslag, netwerken en veiligheid verbeteren. “Any platform, any device, any application, one cloud architecture” was trouwens het centrale thema van de conferentie.

Enkele van de aangekondigde nieuwe producten zijn versies 7 van vRealize Automation en vRealize Business Standard voor een snellere ontplooiing van digitale transformatie-initiatieven. vRealize Operations 7 is trouwens bedoeld om de ontplooiing van geïntegreerde multi-tier applicaties te vereenvoudigen en te versnellen. vRealize Business Standard biedt dan weer een gecentraliseerd dashboard om toegang te krijgen tot de criteria inzake prijs en servicekwaliteit van private en publieke clouds, waaronder vCloud Air (de publieke cloud van VMware), Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure.

VMware kondigt bovendien aan dat vCloud NFV, zijn virtualisatieoplossing voor netwerkfuncties, algemeen beschikbaar wordt. Ook komt er een nieuw accreditatieprogramma en nieuwe carrier-class diensten die geleverd worden door VMware en zijn partners.

Tot slot stelde VMware updates voor van zijn unified cloud-platform, zodat klanten een coherente omgeving kunnen bouwen op basis van VMware vSphere, zowel voor private als voor publieke clouds, met functies voor de beveiliging van het bouwwerk en voor de ontplooiing en het beheer van traditionele of native applicaties in cloud.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content