Vodafone koopt Spaanse kabelaar

Vodafone legt 7,2 miljard euro op tafel voor de Spaanse kabeloperator Ono. Daarmee is het telecombedrijf de Amerikanen van Liberty Global te snel af.

Vodafone legt 7,2 miljard euro op tafel voor de Spaanse kabeloperator Ono. Daarmee is het telecombedrijf de Amerikanen van Liberty Global te snel af. De overname omvat 1,9 miljoen klanten en moet het mobiele aanbod van Vodafone sterker maken in Spanje. Ono biedt breedband internet, mobiele telefonie en tv-diensten aan. De strategie van Vodafone is volgens Bloomberg om dalende inkomsten uit mobile te compenseren en te besparen door in heel Europa actief te zijn. In dat kader nam het vorig jaar nog het bedrijf Kabel Deutschland over.

Volgens bronnen van Bloomberg had Vodafone zijn bod begin deze maand nog verhoogd van zes naar zeven miljard euro. Analist Robin Bienenstock van Sanford C. Bernstein wijst er op dat dat op het randje van het redelijke maximum ligt. Mogelijk is dat omdat ook Liberty Global Ono wou binnenhalen. In januari werd er gespeculeerd dat de hoofdaandeelhouder van Telenet een bod van 7 miljard euro zou overwegen.

Zoals elke grote overname moet ook deze deal worden goedgekeurd door de regulatoren, al ziet Vodafone volgens bronnen van Bloomberg daar geen problemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content