Volg het conclaaf in real-time via je mobiel

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een overzichtje van vijf mobiele apps voor verschillende platformen die ervoor zorgen dat je niks mist van het conclaaf.

Tijdens het conclaaf worden computers, laptops of tablets verbannen, geldt er een verbod op het gebruik van sociale media en zijn er meerdere stoorzenders geïnstalleerd die telefoonsignalen platleggen. Toch zijn er genoeg mobiele apps waarmee je het conclaaf in real-time kan volgen.

The Pope App (iPhone, gratis) De gratis Pope App draait rond de figuur van de paus, en bedient je met nieuws, officiële speeches, foto’s en video’s. Je kan ook notificaties laten versturen als er pauselijke evenementen gaan beginnen.

Conclave Alert (iPad, 0,89 €) Deze iPad-app houdt alle tweets bij die gerelateerd zijn aan het conclaaf. Je vindt er ook informatie terug over het kiesproces en de kandidaten.

Conclave (Android en iOS, gratis) Een toepassing voor iOS- en Android-toestellen die berichten over het conclaaf van nieuwssites en blogs samenbrengt, live-video’s brengt, tweets bundelt en achtergrondverhalen biedt.

Pope Election 2013 (iOS, 0,89 €) Een iOS-applicatie met gedetailleerde biografieën en geschiedenisverhalen over de front runners, en tal van live-updates.

PopeAlarm.com / Do we have a new pope yet? (Windows 8 of Windows RT, gratis)
“When the smoke goes up, you’ll know what’s going down.” Als er een nieuwe paus verkozen is, brengen deze apps je daar meteen per sms of e-mail van op de hoogte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content