Volgende Nexus-phone komt van Huawei

© Huawei Nexus
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Google en Huawei brengen in het najaar een nieuwe Nexus-smartphone op de markt. Het is de eerste keer dat Google samenwerkt met een Chinees bedrijf voor een Nexus-mobieltje.

Het gerucht gaat al langer dat Google en Huawei de handen in elkaar slagen voor een nieuwe Nexus-phone. Dit keer is het The Information dat komt aanzetten met het bericht.

Overigens zouden er dit jaar twee Nexus-telefoons gelanceerd worden: een 5,1 inch midrange-apparaat van LG (dat de LG Nexus 5 moet opvolgen) en een 5,7 inch topmodel van Huawei met een Qualcomm Snapdragon 810-processor aan boord (als opvolger voor de huidige Motorola Nexus 6).

Een Nexus-smartphone is een telefoon die op een naakte Android-versie van de laatste generatie draait. Google gebruikt de toestellen om te tonen waartoe Android in staat is, en om fans te plezieren die niet houden van de bedrijfsspecifieke skins die bedrijven als Sony, Samsung, LG en ook Huawei zelf bovenop Android weven.

Zowel Google als Huawei kunnen hun voordeel doen met de samenwerking. Huawei zou Google kunnen helpen met het openen van een app store in China, of toch alvast met de uitrol van enkele apps uit de Google-catalogus in China. Google Play is er momenteel immers verboden.

Google zou Huawei dan weer kunnen ondersteunen met de promotie van toestellen zoals de Huawei Watch. Bovendien zou een Nexus-telefoon de geloofwaardigheid van de Chinezen in de VS een flinke boost kunnen geven. Anders dan in Europa kan de technologiegigant nog géén potten breken met zijn mobieltjes in Amerika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content