Volkswagen en Mercedes-Benz gaan volledig elektrisch

© /

Alle modellen van Audi, Volkswagen, Porsche, Lamborghini en Mercedes-Benz zullen binnenkort een elektrische variant hebben. Dat kondigen Volkswagen Group en Mercedes-Benz aan.

Volkwagen kondigde eerder al dertig elektrische modellen aan en de ambitie om tegen 2025 twee tot drie miljoen elektrische wagens per jaar te verkopen. Dat wordt nu opgetrokken naar tachtig modellen tegen 2025. Vanaf 2030 is het de bedoeling dat van elke wagen een elektrisch model beschikbaar is.

Bij Mercedes zijn ze nog iets ambitieuzer. De autoconstructeur wil al vanaf 2022 een volledig elektrisch gamma met zo’n 50 verschillende modellen naast de bestaande wagens met verbrandingsmotor. Voor de stadswagen Smart wil het bedrijf al in 2020 stoppen met het maken van verbrandingsmotoren.

De Duitse autobouwers doen hun aankondigingen naar aanleiding van de Frankfurt Motor Show. Eerder had onder meer Volvo al laten weten dat het vanaf 2019 nieuwe modellen enkel nog met elektrische of hybride motor zou uitbrengen. Al blijven de bestaande wagens op Diesel of benzine wel nog in productie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content