Volkswagen-invoerder D’Ieteren komt met digitale autosleutel

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Belgische Volkswagen invoerder D’Ieteren en de Duitse onderdelenproducent Continental hebben een digitale autosleutel ontwikkeld in de vorm van een app.

De Belgische Volkswagen invoerder D’Ieteren en de Duitse onderdelenproducent Continental hebben een digitale autosleutel ontwikkeld in de vorm van een app.

Keyzee, een spin-off van D’Ieteren, heeft een app ontwikkeld waarmee wagenparkbeheerders auto’s kunnen openen en sluiten via hun smartphone. “Dankzij de app hoef je niet langer sleutels te overhandigen aan klanten”, vertelt Keyzee-manager Thibaut Cardinael aan de krant De Tijd.

“De app bezorgt de bestuurder een digitale sleutel op zijn smartphone, waarmee hij in de afgesproken tijd een huurauto kan gebruiken. De deuren en het startsysteem worden ontgrendeld wanneer de smartphone in de buurt van de wagen komt.”

Eén van de eerste klanten van Keyzee is het Antwerpse auto-sharingbedrijf Bolides, maar ook Europcar en Avis zouden de technologie kunnen gebruiken, al was het maar om hun papierberg te verkleinen.

D’Ieteren heeft alvast een aanvraag ingediend bij de Europese Commissie om een joint venture te kunnen starten met de Duitste onderdelenproducent Continental, die een gelijkaardig systeem ontwikkeld heeft.

Als de Commissie het licht op groen zet, trekken beide groepen samen de markt op, aldus De Tijd. “De technologie staat op punt, de app werkt goed, nu is het tijd om te commercialiseren”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content